Hořčicová omáčka

Chutná omáčka která se hodí k jakémukoliv masu a nikdy jí nebude dost 🙂 S touto omáčkou rozhodně neuděláte chybu.

Ilustrační foto - Copyright:  / 123RF Stock Photo

Ilustrační foto – Copyright: / 123RF Stock Photo

Ingredience

25 g másla, 1 větší cibule, 1 lžička krystalového cukru, 3 lžíce hladké mouky, 1/2 l vývaru, 1 – 2 lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř

Postup

Osmáhneme cibulku na másle a přidáme cukr. A začne být cibulka udělaná do zlatova, přidáme cukr. Po chvilce přidáme mouku, máslo a mícháme než bude mít jíška zlatou barvu. Doplníme vývarem a nechame 20 minut vařit. Na závěr dodáme hořčici a okořeníme pepřem.

Omáčka se hodí k rýži či knedlíkům, ale i těstovinám.

 

Starší příspěvky:
Ilustrační foto - Copyright:  / 123RF Stock Photo
Neapolský salát

Letní salát, který je vydatný a tak pro nejednoho z nás bude hlavním jídlem v parných vedrech. Ingredience 3 papriky...

Zavřít