Pečená treska v citrusové marinádě

Na 4 porce potřebujeme:
4 filety z mořské tresky, sůl, 2 citrony, 50g másla, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžička celozrnné hořčice, 4 listy bazalky, 1/2 pomeranče

Pečená treska v citrusové omáčce

Příprava 25 minut

  1. Filety očištěte, osušte a potřete solí smíchanou se šťávou z jednoho citronu. Pekáč nebo pánev vytřete máslem a vložte maso.
  2. Filety potřete směsí hořčic, posypejte nasekanými bazalkovými lístky a lžičkou nastrouhané pomerančové kůry. Maso zakapejte 2 lžícemi pomerančové šťávy a přidejte zbylé máslo.
  3. Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 8 – 10 minut. Filety ozdobte čerstvou bazalkou. Podávejte se zeleninovým salátem a měsíčky citronu. Jako přílohu doporučujeme opékané nebo vařené brambory.
 

Starší příspěvky:
Ilustrační foto - Copyright:  / 123RF Stock Photo
Neapolský salát

Letní salát, který je vydatný a tak pro nejednoho z nás bude hlavním jídlem v parných vedrech. Ingredience 3 papriky...

Zavřít