Kuřecí křidélka na medu

Na 4 porce potřebujeme:
24 kuřecích křidélek, 6 lžic medu, 2 lžíce octa, 6 lžic sójové omáčky, 100ml bílého vína, 1 lžička mletého zázvoru, 3 stroužky česneku, sůl.
Kuřecí křidélka na medu

Příprava: 30 minut (bez marinování).

1.
Ve větší míse promíchejte med, ocet, sójovou omáčku, bílé víno, zázvor a prolisované oloupané stroužky česneku.
Křidélka opláchněte studenou vodou, osušte, mírně osolte a vložte do marinády a obalte. Pak mísu zakryjte a nechte asi 4 hodiny marinovat.

2.
Ropalte gril na teplotu 230 – 290 stupňů. Rošt potřete tukem a grilujte cca 15 minut dokud nebudou zlatohnědá. Křidélka pravidelně obracejte. Kuřecí křidélka podávejte s čerstvým pečivem a grilovanou cibulkou.

 

Starší příspěvky:
Ilustrační foto - Copyright:  / 123RF Stock Photo
Neapolský salát

Letní salát, který je vydatný a tak pro nejednoho z nás bude hlavním jídlem v parných vedrech. Ingredience 3 papriky...

Zavřít