Dušené hovězí na víně

Na 4 porce potřebujete:
600g hovězího masa z plece nebo krku, 2 mrkve, 1 cibule, 4 stonky řapíkatého celeru, 50g hladké mouky, olivový olej, 4 stroužky česneku, 300 – 500 ml červeného vína, 1 lžíce rozmarýnu, bobkový list, 6 hřebíčků a 10 kuliček celého pepře.

Dušené hovězí na víně

Příprava:170 minut
1.
Maso omyjeme, osušíme a osolíme. Očistíme mrkev, nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli a nakrájíme na měsíčky. 5apíky celeru nakrájíme na menší kousky.

2.
Maso obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji opečeme ze všech stran dozlatova. Přidejte polovinu zeleniny, najemno nakrájený česnek rozmarýn, bobkový list, hřebíček a pepř. Zalijte červemým vínem, přiklopte a v předehřáté troubě na 160 stupňů a dusíme asi 120 minut. Poté vyjměte maso, ˇvyndejte koření a směs rozmixujte. Maso vraťte do hrnce, přidejte zbylou zeleninu a zakryté pečte doměkka.

Doporučená příloha:
Bramborová kaše, šťouchané brambory, polenta.

Jak si udělat polentu


Na 4 porce potřebujeme:
30g másla, 185g kukuřičné krupice, sůl, olivový olej na restování

Příprava:
V meším hrnci rozehřejeme máslo a na mírném ohni krátce orestujeme kukuřičnou krupici. Přilejeme 750ml vody, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu. Teplotu snižte a za občasného míchání vařte dokud nevznikne hustá kaše. Polentu rozetřete do pekáčku s pečícím papírem a nechte vychladnout. Potom ji rozkrájejte na čtverce a v pánvi na troše oleje opečte z obou stran dozlatova.
Obchodní centrum Barbara

 

Starší příspěvky:
Ilustrační foto - Copyright:  / 123RF Stock Photo
Neapolský salát

Letní salát, který je vydatný a tak pro nejednoho z nás bude hlavním jídlem v parných vedrech. Ingredience 3 papriky...

Zavřít